CANTINE CAVIRO NOVEBOLLE ROMAGNE EXTRA DRY

Kuohuviini on hennon oljenkeltainen kultaisin häivähdyksin ja runsain pienin kuplin. Tuoksussa voi aistia omenan ja sitruksen aromeja sekä kukkaisia elementtejä. Suutuntuma on kuiva ja pehmeän hedelmäinen. Raikas happorakenne on tasapainossa hedelmäisten aromien kanssa. Keskipitkä jälkimaku. Kokonaisuus on raikas ja pehmeän hedelmäinen.

Novebolle on uudelleen henkiin herätetty brändi, joka aikanaan 1900-luvun alussa edusti laadukasta kuohuviiniä Italian Emilia-Romagnan alueelta. Se on tänä päivänä brändi, jossa yhdistyvät historia ja perinteet sekä viimeisin teknologia kuohuviinien valmistamiseksi.

Novebolle -nimi muodostuu kahdesta sanasta: nove ja bolle. Nove tarkoittaa numeroa yhdeksän ja sillä viitataan paitsi 1900-lukuun, jolloin alue oli kansainvälisesti tunnettu kuohuviineistään, myös Romagnan alueen 9 kukkulaan. Bolle puolestaan tarkoittaa kuplia. Novebolle nimen voikin suomentaa kuplia (tai kuohuviiniä) Romagnan 9 kukkulan alueelta.

DOC Romagna Spumante -laatuluokka astui voimaan vuonna 2019. Laatuluokassa on sallittua valmistaa vaaleaa bianco -kuohuviiniä Trebbiano -lajikkeestä (minimi 70 %) ja roseekuohuviiniä Sangiovesestä (minimi 70 %). Kuohuviineissä halutaan siis tuoda esille alueellisuutta ja niinpä niiden valmistuksessa käytetään pääosin paikallisia rypälelajikkeita. Kuohuviinit valmistetaan proseccon kaltaisesti Charmat- eli tankkikäymismenetelmällä. Valmistustavasta voit lukea tarkemmin blogikirjoituksestamme tästä linkistä.

Viinin takana on Cantine Caviro, vuonna 1966 perustettu osuuskunta, joka tuottaa viiniä eri puolilla Italiaa. Se on Italian markkinaykkönen markkinaosuudella mitattuna ja sen tuotanto kattaa noin 9 % koko Italian rypäleviinin tuotannosta.

12.98

Alkuperämaa

Italia

Alue

DOC Romagna Spumante

Rypäle

Trebbiano

Vuosikerta

NV

Hapot

6,7

Jäännössokeri

15,0

Alkoholi %

11,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Luonnonkorkki

Vihreät & Eettiset

Equalitas -kestävän kehityksen sertifikaatti, Vegaaninen

Ruokasuositukset

Aperitiivi, Seurustelujuoma, Tapas ja antipasti

Ruokasuositus

Tämä Emilia Romagnan kuohuviini sopii niin aperitiiviksi, seurusteluun kuin monipuolisesti ruoan kanssa yhdistettäväksi. Erityisesti se maistuu kalan, äyriäisten ja raikkaiden salaattien sekä antipasto-tyylisten annosten kanssa.

Tuottajan tarina

Viinin takana on Cantine Caviro, vuonna 1966 perustettu osuuskunta, joka tuottaa viiniä eri puolilla Italiaa. Se on Italian markkinaykkönen markkinaosuudella mitattuna ja sen tuotanto kattaa noin 9 % koko Italian rypäleviinin tuotannosta.

Tilan tuotteita myydän 70 maassa. Cavirolla on italialainen kestävän kehityksen sertifikaatti Equalitas, joka nojaa kolmeen peruspilariin: kestävään kehitykseen niin ympäristön, etiikan kuin taloudellisen toimintaympäristön osalta. Tästä kertoo etikettimerkintä “3E” (environmental, ethical, economical).

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.