BEEFSTEAK CLUB SHIRAZ

Viini on ulkonäöltään syvän rubiininpunainen. Tummat kypsät marjat, miellyttävä mausteisuus, pippuri, eukalyptus sekä lakritsa muodostavat viinin houkuttelevan tuoksukentän. Suutuntuma on täyteläinen ja kypsän hedelmäinen pehmein tanniinein. Mineraaliset elementit tuovat tyylikkyyttä ja rakennetta viiniin. Pitkä, lakritsin, yrttien ja eukalyptuksen siivittämä jälkimaku. Kokonaisuutena viini on samalla suuntäyttävä ja pehmeä.

Beefsteak Club Shiraz on Limestone Coastin terra rossan (eli punaisen savimaan) Shiraz, mitä on kypsytetty 6 kuukautta tammessa. Takaetiketti on kaksiosainen (avattava) ja siinä on mukana vaihtuva resepti liharuoalle, mitä suositellaan viinin kanssa nautittavaksi. Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700-ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä “herrainklubeja” kunnioittaen. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin naudan pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkuja vaurauden merkki.

14.99

Tuottaja

E. I. WINES

Alkuperämaa

Australia

Alue

Limestone Coast, Victoria

Rypäle

Shiraz

Vuosikerta

2017

Jäännössokeri

4

Hapot

5,4

Alkoholi %

14,50 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Ruokasuositukset

Beefsteak Club Shiraz’n kanssa maistuvat erityisen hyvin naudan ja härän lihasta tehdyt pihvit, lammas, suurriista ja mausteiset makkarat. Myös Välimeren alueen tyypilliset kypsennetyt kasvikset paprikasta munakoisoon ja papuihin sopivat viinin makumaailmaan. Täyteläisen viinin ystäville myös sellaisenaan nautittavaksi.

Tuottajan tarina

Beefsteak Club Shiraz’n rypäleet ovat peräisin South-Australian Limestone Coastilta. Alueen muodostavat Coonawarran, Mount Bensonin, Mount Gambier’n, Padthawayn, Wrattonbullyn ja Roben pienemmät viinialueet. Limestone Coast sai virallisen statuksen viinialueena vuonna 1996. Lämpimät kesät, viileät talvet ja suuret lämpötilaerot yön ja päivän välillä kasvuaikana kuvastavat alueen viljelyolosuhteita. Beefsteak Club Shiraz’n rypäleet ovat kasvaneet Terra rossa -maaperässä, punaisessa savimaassa, mikä on muodostunut rapautuneen kalkkikiven vaikutuksesta.

Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä herrainklubeja kunnioittaen. Klubien ideologiana oli juhlistaa patrioottisia arvoja sekä vapautta ja vaurautta. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin laadukkaasta naudanlihasta valmistetusta pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkuja ja vaurauden merkki.

Ensimmäinen Beefsteak Club perustettiin Lontoossa vuonna 1705 Richard Estcourt -nimisen näyttelijän toimesta. Menestyksekkäimpiin klubeihin kuului taiteen ja politiikan edustajien lisäksi korkea-arvoisia sotilaita ja jopa kuninkaallisen perheen jäseniä. Viikottaisissa kokouksissa miehet pitivät yllään sinisiä takkeja ja liivejä, joiden taskuihin ripustettiin nauhan päässä oleva mitali, missä luki ”Beef and Liberty”. Samainen teksti löytyy myös Beefsteak Club Malbec -pullon etuetiketistä. Lontoossa, Irvin Streetillä, toimii edelleen Beesteak Club, mikä on perustettu vuonna 1876.

Viinin tuottaa brittiläinen Erhmanns, mikä on toiminut alalla jo vuodesta 1875.

1

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.