BEEFSTEAK CLUB MALBEC

Viini on väriltään melko syvä, tumman kirsikanpunainen. Viinissä tuoksuvat kypsät tummat marjat, erityisesti mustikat ja luumu, sekä hennon mausteiset ja karamellimaiset aromit. Suussa viini on täyteläinen, mehevä ja kypsän tummamarjainen. Maun aromeissa voi aistia myös hennon mausteisia ja lakritsaisia aromeita. Ryhdikkäät hapot ovat tasapainossa hedelmäisyyden kanssa ja tanniinit ovat pehmeät. Melko pitkä jälkimaku. Kokonaisuudessaan viini on maistuva ja mehevä.

Beefsteak Club Malbec on Argentiinan Mendozasta peräisin oleva, 6 kk tammessa kypsytetty pehmeä ja kypsän hedelmäinen Malbec. Viini maistuu erityisesti pihvin ja grilliruoan ystäville, mukaan lukien vartaat ja grillatut kasvikset. Takaetiketti on kaksiosainen (avattava) ja siinä on mukana vaihtuva resepti liharuoalle, mikä sopii viinin kanssa nautittavaksi. Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä “herrainklubeja” kunnioittaen. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin naudan pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkua ja vaurauden merkki.

11.99

Tuottaja

E. I. WINES

Alkuperämaa

Argentiina

Alue

Mendoza

Rypäle

Malbec

Vuosikerta

2020

Jäännössokeri

3

Hapot

5,2

Alkoholi %

13,00 %

Koko

750 mL

Pullokoko

Normaali

Suljenta

Kierrekorkki

Vihreät & Eettiset

Vegaaninen

Ruokasuositukset

Grilliruoka, Naudan liha

Ruokasuositukset

Beefsteak Club Malbec sopii nimensä mukaisesti erinomaisesti hyvän pihvin kumppaniksi. Erityisesti sen kanssa maistuu nauta ja härkä, mutta myös lammas, porsas sekä siipikarja saavat siitä hyvän kumppanin. Lihan voi valmistaa joko grillissä, pannulla tai padassa. Viinin rakenne kestää myös mausteita ja mausteisia kastikkeita, ja esimerkiksi pippuripihvi on täsmäsuositus tämän viinin kanssa nautittavaksi. Viini maistuu myös kypsennettyjen kasvisten kanssa, kuten maissi, paprika, kesäkurpitsa ja sienet. Pehmeän hedelmäisen rakenteensa ansiosta viini maistuu myös sellaisenaan nautittuna.

Tuottajan tarina

Argentiina on lyhyessä ajassa noussut maailman merkittävimpien viinintuottajamaiden joukkoon. Tänä päivänä tuo Ranskaa neljää kertaa suurempi maa, jonka talous oli suljettu 1990-luvulle asti, on maailman viidenneksi suurin viinintuottaja. Argentiinan tunnetuin, suurin ja merkittävin viinialue on Mendoza, joka sijaitsee pääkaupunki Buenos Airesista koilliseen aivan Andien vuoriston tuntumassa. Siellä tuotetaan yli 60 % maan viineistä ja alueen viinit kattavat noin 80 % vientiin menevistä viineistä. Mendoza on karu ja kuiva alue, jossa ei kasva mitään ilman kastelua. Kasteluvesi on pääosin peräisin Andien vuoriston sulamisvedestä. Luján de Cuyo on yksi Mendozan arvostetuimpia ala-alueita ja siellä viinitarhat sijaitsevat 790–2650 metrin korkeudessa.

Beefsteak Club -viinit on valmistettu 1700- ja 1800-luvuilla perustettuja brittiläisiä herrainklubeja kunnioittaen. Klubien ideologiana oli juhlistaa patrioottisia arvoja sekä vapautta ja vaurautta. Nimensä mukaisesti niissä nautittiin laadukkaasta naudanlihasta valmistetusta pihvistä, mikä oli tuolloin harvinaista herkkuja ja vaurauden merkki.

Ensimmäinen Beefsteak Club perustettiin Lontoossa vuonna 1705 Richard Estcourt -nimisen näyttelijän toimesta. Menestyksekkäimpiin klubeihin kuului taiteen ja politiikan edustajien lisäksi korkea-arvoisia sotilaita ja jopa kuninkaallisen perheen jäseniä. Viikottaisissa kokouksissa miehet pitivät yllään sinisiä takkeja ja liivejä, joiden taskuihin ripustettiin nauhan päässä oleva mitali, missä luki ”Beef and Liberty”. Samainen teksti löytyy myös Beefsteak Club Malbec -pullon etuetiketistä. Lontoossa, Irvin Streetillä, toimii edelleen Beesteak Club, mikä on perustettu vuonna 1876.

Viinin tuottaa brittiläinen Erhmanns, mikä on toiminut alalla jo vuodesta 1875.

Lämpimästi tervetuloa Viiniateljee-sivustolle!

Sivustollamme löydät tietoa viinivalikoimastamme ja sinun tulee olla täysi-ikäinen vieraillessasi sivustolla. Varmista vielä tästä, oletko yli 18 -vuotias.